18 Nisan 2010 Pazar

Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin Sorunlarını Bakan’a Taşıdık

Diyanet-Sen, sorunlarına çözüm arayan Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerini Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı M. Sait Yazıcıoğlu ile görüştürerek sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyor.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M. Hadi Erdoğmuş, Genel Mali Sekreter Remzi Sarıoğlu ve Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinden oluşan heyet Devlet Bakanı Yazıcıoğlu’nu 5 Şubat 2009’da makamında ziyaret ederek Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerinin sorunlarını Bakan Yazıcıoğlu’na aktardı.

Ziyarette sorunlarını Bakan’a aktaran Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri 4 yıldan beri Fahri Kur’an Kursu Öğreticiliği yaptıklarını belirterek “Göreve başladıktan 45 gün sonra 4/C’li statüye geçen fahri hoca hanımlar var. O dönemde bizler de görev yapmamıza rağmen kursumuzun resmi onayı henüz olmadığından 4/C statüsüne alınmadık. Daha sonra 4/C statüsünde çalışanlar 4/B statüsüne alındı. Dolayısıyla bizler bu haktan da yararlanamadık.


Bunun yanında kadrolu, 4/B’li ve 4/Cli Kur’an Kursu Öğreticileriyle aynı işi yapmamıza rağmen bir çok haktan yararlanamıyoruz. Bunun yanında;


Fahri Kur’an Kursu Öğreticisi olarak 4 yıldan beri çalışmamıza rağmen çalışma süremiz 2 yıl gözükmektedir. Çünkü 7 ay ücret alabiliyoruz, 5 ay ücret almıyoruz.


Bağkur sigortamızı kendimiz yatırıyoruz, aldığımız ücret sigortamızı dahi karşılamıyor.



Çalıştığımız süre zarfında ek ders ücreti alıyoruz, yaz tatillerinde çalışmamıza rağmen ücret alamıyoruz, yarıyıl tatili ve resmi tatillerde de yine ücret alamıyoruz.


Haftalık 25 saat çalışmamıza rağmen 18 saat ek ders ücreti alıyoruz.


Bu sıkıntılarımızın yeterlilik sınavı öncesi değerlendirilerek uzun süre Fahri Kur’an Kursu Öğreticiliği yapan arkadaşlarımızın 4/C statüsüne geçirilmesini ve bu mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuşan hoca hanımlara uygulamalarda her kurumda olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’nda da bir takım sıkıntılar olabildiğini kaydeden Bakan Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ile görüşerek yapılabilecek bir şey varsa yapmaya çalışacakları ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder